Introductie

Ben jij die lobbyist die mensen aan zich weet te binden? Kun jij acteren in een wetenschappelijk wereld en ga jij een uitdaging niet uit de weg? Dan is MECC Maastricht op zoek naar jou!

Organisatie

Wist jij dat onze opdrachtgever MECC Maastricht al bijna 30 jaar dé congres- en evenementenlocatie van Maastricht & regio is? MECC is een solide en stabiele organisatie met een rijke geschiedenis, waar ondernemerschap hoog in het vaandel staat. Heb jij het in je, dan krijg je hier de kans het verschil te maken.

Functie

Het team Business Development maakt onderdeel uit van de afdeling Marketing & Sales en is verantwoordelijk voor het contracteren van organisatoren van beurzen, congressen en evenementen, in zowel binnen- als buitenland. Met het aantrekken van deze evenementen levert MECC Maastricht een bijdrage aan de economische spin-off voor de stad Maastricht. Het team bestaat op dit moment uit vijf Business Development Managers die zich ieder richten op een eigen deel van de markt.

Je vervult een veelzijdige en zelfstandige functie waarin je, binnen een inspirerende omgeving, business creëert voor de organisatie én de stad Maastricht. Je uitdaging ligt in het aantrekken van nieuwe internationale (niet-medische) associatie- en verenigingscongressen die bij voorkeur een link hebben met de speerpunten van deze regio (Chemistry en Smart Services). In deze functie krijg jij de kans om samen met belangrijke stakeholders als de Universiteit Maastricht, de Brightlands Campussen en het Maastricht Convention Bureau initiatieven te ontplooien om congressen voor de stad te winnen. Het is daarom belangrijk dat je op een juiste manier de samenwerking weet te stimuleren tussen deze verschillende actoren.

 • Je gaat proactief op zoek naar kansen om congressen aan te trekken
 • Je ontwikkelt samen met de stakeholders initiatieven om congressen naar Maastricht te halen
 • Je acteert als projectleider van deze congresinitiatieven en begeleidt deze van A tot Z (van bid fase tot aan contractondertekening)
 • Je produceert bidboeken en presentaties naar gelang de wensen van het desbetreffende congres
 • Je neemt deel aan destinatiebeurzen, netwerkbijeenkomsten en brancheactiviteiten om je internationale netwerk te vergroten en business te genereren
 • Je bent gemiddeld 5-10 keer per jaar actief in het buitenland (voornamelijk Europa) om deel te nemen aan een beurs of op bezoek te gaan bij een associatie of vereniging

Functie eisen

 • Je hebt een relevante, afgeronde HBO/WO opleiding
 • Beschikt over minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare commerciële functie
 • Ervaring binnen de congreswereld, associatie- en verenigingscongressen is een pré
 • Bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren met een divers pallet aan stakeholders
 • Hebt gevoel voor politiek en weet op het juiste moment de juiste mensen te betrekken bij initiatieven
 • Je weet mensen aan je te binden
 • Beschikt over een lange adem en hebt doorzettingsvermogen om congressen te winnen
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je identificeert je met de kernwaarden van het MECC en draagt deze actief uit: Klantgericht, Ondernemend, Persoonlijk, Professioneel en Flexibel

Aanbod

MECC Maastricht biedt je een uitdagende functie in een dynamische branche waarin je veel contacten legt en waar geen dag hetzelfde is. Je kunt jouw energie en flexibiliteit alle ruimte geven in deze veelzijdige functie. Je komt uiteraard te werken in een enthousiast, ervaren en collegiaal team.

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elise Lansu, via 043 328 51 10 of 06 239 09009. Je sollicitatie zien we graag tegemoet middels het insturen van je motivatiebrief en CV inclusief pasfoto via de sollicitatiebutton. De reactietermijn voor deze vacature loopt tot 28 augustus aanstaande.

Zelf geen interesse, deel dan deze vacature