Organisatie

LIOF is met ruim 40 medewerkers dé uitvoeringsorganisatie van het regionaal economisch beleid voor de provincie Limburg. Dit doen we namens het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Limburg. Als regionale ontwikkelingsmaatschappij stimuleren we de economische structuurversterking in Limburg en creëren we groei en banen. We richten ons daarbij op het Limburgse MKB, met een focus op de sterke Limburgse sectoren industrie en logistiek. Ook werken we voor bedrijven in deze sectoren die aansluiten op de vier Limburgse campusdomeinen: agro/food, materials, smart services en healthcare.

LIOF helpt het MKB van ‘voor de start tot voorbij de finish’ met innoveren en het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid. We financieren de start en groei van kansrijk MKB. Ook werft LIOF buitenlandse bedrijven en zorgen we dat hun vestiging en ontwikkeling in Limburg soepel verloopt. Tot slot schept LIOF de voorwaarden voor verdere ontwikkeling van de sectoren industrie en logistiek.

In onze manier van werken laten we ons steeds leiden door onze kernwaarden scherp, ondernemend en resultaatgericht.

Afdeling

De afdeling Business Development heeft als taak het werven van niet-Limburgse en buitenlandse bedrijven alsmede het scheppen van voorwaarden zodat bedrijven actief in de sectoren industrie en logistiek zich verder kunnen ontwikkelen.

Op deze afdeling zijn Sector Developers, Business Developers en Foreign Investment Developers werkzaam onder aanvoering van de Manager Business Development. Binnen het team is een vacature voor een Foreign Investment Developer die zich met name richt op de sector Industrie.


Functie

Als Foreign Investment Developer zorg je voor het aantrekken van internationale, niet-Limburgse bedrijven en investeerders tot vestiging in Limburg. Je richt je hierbij specifiek op de sector Industrie, passend bij de nieuwe focus van LIOF.

Je ontplooit de volgende activiteiten:

 • Creëren en verkopen van de propositie Limburg in nationale acquisitie-netwerken zoals het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA, onderdeel ministerie van EZ)
 • Identificeren en creëren van kansen die leiden tot vestiging van buitenlandse en niet-Limburgse bedrijven in Limburg.
 • Organiseren van fact finding tours en bidbook proposities voor (buitenlandse) prospects
 • Je focust op acquisitie, de verankering in het Limburgse industriële netwerk draag je over aan je collega’s binnen de afdeling Business Development
 • Leggen van de verbinding met regionale partijen en in overleg met de Sector Developer het acquisitieproces met hen afstemmen.
 • Je bent nadrukkelijk verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van het relatienetwerk met relevante (Limburgse) stakeholders. Je bent de verbindingsofficier en informatiemakelaar voor de Provincie Limburg, de Brightlands Campussen, de gemeenten en private partijen.

Je bent succesvol als de resultaten van jou en je collega’s worden uitgedrukt in een sterke Limburg-propositie die,overtuigend gepositioneerd in de relevante netwerken, leidt tot leads en daadwerkelijke vestiging van buitenlandse/niet-Limburgse industriële adverteerders in Limburg.

Functie eisen

Als Foreign Investment Developer Industrie creëer je kansen, ontwikkel je proposities en heb je een aantoonbare drive om samen prestaties te leveren. Je bent een echte “dealmanager”, je netwerkt, verbindt partijen en kiest altijd de samenwerking in de realisatie. Daarmee maak je collega’s en klanten succesvol. Het beoogde doel, vestiging in Limburg, staat daarbij voorop.

Je bent charismatisch, beweegt je gemakkelijk in netwerken en hebt impact op je omgeving. Daarnaast beschik je over:

 • Een academisch denk- en werkniveau; een bedrijfskundige, economische of technische achtergrond met verbreding door opleiding en ervaring op bedrijfskundig gebied
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring
 • Uitstekende acquisitie en business development ervaring dan wel ervaring in een ‘regiefunctie” waarbij meerdere partijen succesvol moeten samenwerken naar een gezamenlijk resultaat.
 • Aantoonbare ervaring en successen in een internationale omgeving waarin nadruk ligt op industriële allocatie en supply chain is een pré.
 • Een aantoonbaar relevant netwerk of aantoonbaar in staat dit snel op te bouwen
 • Conceptuele, strategische en creatieve kracht: je koppelt de mogelijkheden van Limburg aan kansen voor de doelgroep
 • De vaardigheden om als teamspeler samen te werken met je collega’s binnen LIOF en stakeholders buiten LIOF zoals met name de Provincie, de campussen, gemeenten en private partijen.
 • De intrinsieke motivatie om effectief te presteren in een commerciële, politieke en veranderende werkomgeving
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijk beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van extra talen, met name Duits, is een pré
 • De vaardigheid om met belanghebbenden van verschillende culturen en niveaus in complexe werkomgevingen resultaten te behalen
 • Bestuurlijke en organisatiesensitiviteit die je helpt de verschillende belangen te onderkennen en te verbinden.

Aanbod

LIOF biedt je de kans om het verschil te maken binnen de Limburgse economie. Als Foreign Investment Developer Industrie krijg je een uitdagende rol met volop ontwikkelingsmogelijkheden en eigen inbreng binnen een toonaangevende organisatie van maatschappelijk belang in Limburg. LIOF biedt een concurrerend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij salaris afhankelijk is van achtergrond en ervaring. Het betreft een vaste functie waarbij gestart wordt met een arbeidsovereenkomst van één jaar.

Inlichtingen

Delfin Executives begeleidt LIOF in de Werving & Selectie voor deze vacature. Voor meer informatie over LIOF kun je terecht op www.liof.nl. Voor vragen over de procedure en inhoudelijke informatie over de functie van Foreign Investment Developer kun je contact opnemen met Elise Lansu, partner bij Delfin Executives, 06-23909009.

Solliciteer door je CV en Motivatiebrief te sturen via de sollicitatiebutton.


Zelf geen interesse, deel dan deze vacature